BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
 
Liceul Teoretic German "Johann Ettinger" Satu Mare
 
Liceul German Johann Ettinger
Despre_satu_mare
Scoala noastra_ Johann Ettinger
Dascalii Liceul German Satu Mare
Elevii Liceul german Satu Mare Johann Ettinger
Activitati Johann ettinger
Proiecte Lic German
Liceul German Johann Ettinger
poze Liceul German Johann Ettinger
Umor Liceul German Johann Ettinger
Stiri
Satu Mare Lic Germ

Orasul Satu Mare
se aflã în partea de nord-vest a României, în Câmpia Somesului, pe cursul inferior al râului Somes. Este resedinta judetului cu acelasi nume. Satu Mare este un important nod de comunicatii, cu deschideri spre Ungaria si Ucraina. De asemenea, are un aeroport international.Oras vechi, cu atestare documentarã (Castrum Zotmar) de peste 1000 de ani, orasul a avut o istorie zbuciumat&atilde. În evul mediu aici a existat o puternicã cetate, cetatea Sãtmar, centrul comitatului cu acelasi nume. În 1711, în urma rãscoalei curutilor (1703 - 1711), aici s-a încheiat pacea dintre nobilimea Transilvaniei si imperiali, prin care s-a consolidat dominatia habsburgicã în Transilvania.

LTG
Catedrala Romano-Catolicã
Construitã între anii 1786-1798, nava micã este realizatã în stil neoclasic, are un portal monomental, cu fronton atic sustinut pe sase coloane cu capiteluri corintice. A doua navã cu cupolã si cele douã turnuri s-au ridicat între 1827-1837, arhitect Hild Iosif. Altarul principal, realizat în 1904, este din marmurã de Carrara, operã a vestitului sculptor din Leibach, Toman Felix. Atrage atentia în mod deosebit amvonul, realizat din marmurã si decorat cu ove si motive florale, în stilul plasticii baroce. În anul 1925 a fost construitã o orgã cu 4122 de tuburi si 57 de registre. Deasupra frontonului se aflã montate trei statui reprezentând pe apostolii Petru si Pavel care îl flancheazã pe Iisus. În zidul exterior al pronausului, în douã firide, sunt asezate statuile sfiintilor Ladislau si Stefan.
Muzeul de arta
Muzeul de artã
Clãdirea care gãzduieste astãzi sectia de artã a Muzeului Judetean, a fost construitã în a doua jumãtate a secolului al XIX-lea, în stil neogotic, fiind declaratã monument de istorie si arhitecturã-cunoscut în oras sub numele de "casa Vecsey".Clãdirea are o planimetrie în forma de " L ", fiind compusã din douã corpuri diferite ca stil arhitectural, provenind din perioade diferite de constructie.
Turnul Pompierilor satu Mare
Turnul Pompierilor
A fost construit în anii 1903-1904 de cãtre Vainay Ludovic si este un simbol al orasului vechi. Are o înãltime de 45 metri, este format dintr-un soclu cu sectiune pãtratã si un tambur de formã cilindric&atilde. La înãltimea de 33,75 metri se aflã o platformã cu balustradã circularã pentru supraveghere. Turnul se terminã cu o cupolã în formã de clopot, cu învelis de aram&atilde. Intrarea în turn se face printr-un portal cu fronton triunghiural, avand deasupra trei casete formate din câte patru baghete din piatrã cioplitã, în care se aflau trei pl&atildeci cu texte privind anul ridicãri turnului si contextul în care a fost realizat.
Dacia Satu Mare
Hotel "DACIA"si Filarmonica
Clãdirea hotelului "DACIA" este socotitã drept cea mai frumoasã constructie a orasului, construitã în stil secession în anul 1902, proiectul fiind premiat cu medalia de aur la un concurs de arhitecturã de la Viena în 1910. Are o fatadã de o plasticã arhitecturalã deosebit de expresivã, segmentatã în mai multe registre, delimitate fiecare de coloane adosate, terminate cu fleuroane tipice pentru secession. În partea superioarã a fatadei, pe ultimul registru orizontal se aflã montatã, în patru medalioane, stema orasului, realizatã din faiantã colorate.
Biserica "Sf.Arhangheli Mihail si Gavril"
Construitã între anii 1932-1937, stilul edificiului fiind inspirat de arhitectura româneascã traditionalã, cu o cupolã de pandantive, cu un pronaus flancat de douã laterale cu logii, cu portalul de intrare monomental, trasat de o arhivoltã cu profiluri bogat ornamentate cu brâu în torsadã si vrejuri de acant. Planurile constructiei au fost elaborate de arhitectii V. Smigelschi si G. P. Liteanu. Capitelurile tuturor coloanelor sunt realizate în manierã brâncoveneasc&atilde. Zugrãvirea si pictarea interiorului au fost realizate de Schnell si fratii Profeta.

Teatrul de nord satu Mare
Teatrul de Nord
Functioneazã într-o clãdire construitã în 1889, în stil neoclasic, cu un etaj. Fatada realizatã în trei registre, din care cel din centru este decrosat în profil semicircular, cu un acoperis-cupolã, are la parter un pridvor sustinut de patru stâlpi. Ferestrele fatadei sunt boltite si au un ancadrament terminat in partea superioarã cu frontoane triunghiulare decorative. Sala de spectacole a fost construitã sã cuprindã 800 de locuri; este decoratã în stucaturã, cu motive specifice epocii. Arhitectii au fost Voijta Adolf si Sziksay, iar decoratiile si frescele interioare au fost executate de Spanraft si Hirsch.
 
 
Design Assured by IceWebArt All Rights Reserved